Rólunk

A Smart küldetése

A Smart 1998-ban, elsőként Belgiumban alakult meg. Az alapítók célja az volt, hogy olyan segítő szervezeti hátteret, támogató környezetet teremtsenek a művészek, kreatív szakemberek számára, amelyben nem terheli le őket a munkához kapcsolódó adminisztráció és a kiszámíthatatlan pénzügyi környezet. Ezzel a társadalmi-üzleti innovációval a folyamatosan változó kreatív szektor támogatása valósult meg.

A Smart nonprofit szervezetként máig minden nap azért dolgozik, hogy egyre jobb szolgáltatást nyújtson a kreatívoknak.

Főbb értékeink

Non-profit szervezet: rendszerünk a szolidaritáson alapul.

Megoldás-orientált: olyan megoldásokat kívánunk, ami a kreatív szektor igényeit elégítik ki és mindenki számára elérhetőek.

SMarthu Mission
about_smart_international

A Smart nemzetközi közössége

A nemzetközi színtéren is aktív szervezetként a Smart célja, hogy a helyi igényeket kielégítő megoldások mellett a kreatív szektor szereplőinek nemzetközi mobilitását is támogassa.

A Smart-tagországok: Ausztria, Belgium, Franciaország, Hollandia, Magyarország, Németország, Olaszország, Spanyolország, Svédország.

Amit csinálunk:

Európai szintű támogató rendszerek és megoldások.

A kreatív szektort érintő adatok gyűjtése és megosztása.

A SMart tagjainak és a szabadúszóknak hatékony és eredményes képviselet minden platformon.

Smart Magyarországon

A Smart 20 éves tapasztalatára, a 9 tagország kapcsolati tőkéjére és magyar csapatának tudására, felkészültségére és kompetenciáira építve dolgozik 2015 eleje óta.

A Smart kiáll a nemzetközi Smart közösség értékei mellett, hogy a kreatív szektornak jobb munkafeltételeket, problémamentes alkotói létet és elismertséget biztosítson.

Hiszünk abban, hogy vannak olyan megoldások, amik kockázatmentes és kiszámítható környezetet biztosítanak a kreatív szakembereknek, művészeknek és szabadúszóknak egyaránt.

Bátorítjuk a kreatívok együttműködését, támogatjuk bármilyen kreatív csapat projektjét. Együttműködő partnerként biztosítjuk a kreatív produkció megvalósulásához és a sikeres kooperációhoz szükséges szervezeti hátteret, mindezt úgy, hogy kiállunk a szolidaritás elve mellett.

about_smarthu_hungary